Ольга Трофімцева привітала створення «Агро-Продовольчої Ради», презентація якої відбулася 4 червня у Києві в рамках «Агро-2019».  Про це повідомляє AgroPolit.com.

В. о. міністра агрополітики висловила впевненість, що відтепер вона зможе отримувати інформацію про потреби аграріїв з перших рук під час офіційних зустрічей з представниками «Агро-Продовольчої Ради», які вони домовилися проводити регулярно.

«Професійні секторальні об’єднання, такі, як «Агро-Продовольча Рада», для мене надзвичайно важливий фактор. Це прямий і постійний діалог з усіма виробниками різних секторів і галузей, тільки так можна отримувати інформацію з перших рук, дізнаватися, що реально відбувається в секторі», — звернулася Ольга Трофімцева до учасників.

Вона повідомила, що міністерство зацікавлене в проактивній позиції виробників та переробників щодо питань дерегуляції, державної підтримки галузі:

Я сподіваюся, що ми наступного разу зустрінемося за більш формальних обставин і проведемо зустріч між міністерством та «Агро-Продовольчою Радою», щоб обговорити цьогорічний рівень держпідтримки й перспективи державної підтримку аграріїв на наступні роки. Ми вже зараз почали робити непогані речі (садівники це мають підтвердити), та цього недостатньо, ми чудово розуміємо: десь система працює ефективно, десь менш ефективно. Десь програма використовується майже на 100 %, десь — набагато менше», — заявила Ольга Трофімцева.

За її словами, Мінагрополітики від аграріїв потрібні: ініціатива, бачення і конструктивні пропозиції:

«Я вдячна за ініціативу, за створення «Агро-Продовольчої Ради». І я дійсно вважаю, що ми з вами розпочнемо регулярний, дієвий діалог для того, щоб сектору працювалося легше, для того, щоб сектор працював ефективніше. Все буде агро! Все буде Україна».